BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АКЦИЯ: Фризьорка подстригва в помещения на КТ „Подкрепа“ в тв. Тева

Община Перник е установила днес, че лидера на КТ „Подкрепа“ и синдикалната организация използват помещения – общинска собственост не по предназначение, научи zaPernik.com.

Тази сутрин е имало акция на Общината в 5 помещения, намиращи се в кв. Тева.

Днес, екипи на общината са обиколили 5 обекта, които са отдадени на синдикалното дружество „Подкрепа“, за да осъществява синдикалната си дейност. Нито един от обектите не е установено да се ползват с тази цел. Част от помещенията са били занемарени. В едното помещение работи фризьорка. При проверката не могла да покаже договор за наем. Шашнала се, че била работничка. Имала шеф Краси, но той пък не си вдигал телефона.

Друг от обектите до месец октомври се ползвал като плод и зеленчук, казват местните, които казали, че един от обектите се подготвя за маникюристка.

Има разбит обект в ужасно състояние.

„Не видяхме никъде синдикална дейност“,

съобщи за zaPernik.com Мартин Жлябинков – секретар в Община Перник.

„Направихме описи на помещенията. След като не се използват по предназначение, Общината може да развали договора с КТ „Подкрепа“, като предприеме процедура по изземване на помещенията“,

казаха от Община Перник.

Петте помещения за синдикална дейност са едно до друго в блок 46 на кв. Тева.

Лидер на КТ „Подкрепа“ в Перник от десетилетия е общинския съветник от ГЕРБ Любомир Жотев.

В Перник десетилетия съществуваше практиката, прикрити под обществена дейност, общински имоти да бъдат прилапани за обществена функция, но преотдавани за търговска дейност. Така разликата от наемите – общински и търговски отиваше в черните каси.

Потърсихме коментар от Любомир Жотев, за да разберем дали тук е така случая и когато получим отговор ще информираме обществеността.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!