BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Братчедът на бившия зам.кмет Вл. Караилиев – Гаджов сбъркал проекта на пътен възел „Марина Бара“

До десетина дни ще бъде завършен пътен възел „Марина бара“, разбра zaPernik.com. Проектът започна да се изпълнява миналата есен, след като бе одобрен лично от Министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова. Той обаче се оказа сгрешен, разбра ZaPernik.com. 

С проекта се цели да бъде направена трета отбивка на околовръстния път на град Перник, която ще даде възможност на пътникопотока да влиза по-бързо към централната градска част. Досега това ставаше на две места – в началото на кв. „Изток“ и при кв. „Хумни дол“. Стойността на заданието е 894 000 лева с ДДС и включва строителство на пътна отсечка с дължина 150 м, втори коловоз по ЖП линията София – Радомир и укрепителни дейности.

Оказа се обаче, че фирмата изпълнител се е натъкнала на неточности в проекта. Проектантът Гаджов не е съобразил, че строителните дейности преминават през трасето на водопровода за град Батановци.

След подмяната на водопроводната мрежа на Перник със средствата отпуснати за водната криза тази година обаче въпросната тръба за град Батановци ще бъде сменена с нова, която ще е на друго място, научи сайта ни.

Засега обаче от старата тръба все още черпят вода жителите на град Батановци, така, че строежът на пътната отбивка не може да става за сметка на водата на батановчани.

За да не се забавят строителните дейности, заради допуснатата грешка, фирмата изпълнител на строежа е направила допълнително бетонно корито и е свалила тръбата надолу. При тази интервенция не се е наложило спиране на водоподаването за град Батановци, съобщиха за ZaPernik.com от общината.

Очакваме новият пътен възел да бъде отворен съвсем скоро!

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!