BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Братът на Юлиан Вучков го наследява

yulian-vuchkov-brat

Популярният актьор от Народния театър Михаил Петров – доведен брат на починалия проф. Юлиан Вучков, е единственият наследник на бездетния театровед, който почина на 83-годишна възраст.
Двамата братя обаче бяха в открита вражда и не поддържаха никакви отношения, а самият професор споделяше приживе, че с Петров не е разменил и дума близо 35 години. Те са родени от една майка, но са от различни бащи. Точно заради това проф. Вучков наричаше Мишо „полубрат“ и неведнъж го е обявявал за „бездарно актьорче“. Двамата са били в нормални отношения до смъртта на майка си, след което спрели да си говорят.

Вучков само веднъж е коментирал въпроса за наследството си, при това доста лаконично: „Що се отнася до апартамента, като му дойде времето, ако не се оженя, ще го дам на някого срещу гледане. Но двамата с Михаил дори не сме обсъждали този въпрос“, казваше Вучков.
Запознати с битието на професора твърдят, че освен жилището му в идеалния център на София на ул. „Христо Белчев“ той притежавал и доста спестявания. По закон всички тези средства сега се полагат на Михаил Петров.
Проф. Вучков почина миналата неделя вечерта, докато в ефира на „Евроком“ се излъчваше запис на старо негово предаване с участието на естрадната легенда Маргарита Хранова. По ирония на съдбата именно Петров организира изпращането му в последния му земен път заедно с работодателите му от „Евроком“./retro.bg

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!