BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въвеждат реверсивно движение към Перник

Реверсивно движение на излизане от столицата към Перник ще облекчава трафика в началото на трите почивни дни.

Днес и утре ще има по две ленти в посока изход и една за влизащите в София. От Пътна полиция напомнят на водачите и за ремонтите на магистрала „Тракия“. Засилен контрол по пътищата и поредна акция „Скорост“ ще дисциплинира нарушителите. От КАТ са създали специална организация и за изпращането на абитуриентите.

„Това е празник, който е свързан и с изпращане на абитуриенти, пътуване на семейства, така че очакваме да е голяма бройката и сме подготвили да осигурим безпрепятствено придвижване на автомобилите. След приключване на извънредните мерки наистина водачите, хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим и цифрите говорят сами, тъй като са установени 42 000 нарушения за превишена скорост, като над 25 000 от тях са в населените места, така че контролът ще бъде и в тази насока – в населените места, малките особено, тъй като там са по-голямата част от нарушенията“, каза пред БНТ 1 Николай Крушарски – главен инспектор „Пътна полиция“.

„Към тези специализирани полицейски операции ще бъдат включени и сили на жандармерията, които ще следят за безопасността на движението, също и за спазване на противоепидемичните мерки, но и за опазване на обществения ред. В силите от единната разстановка в населените места са включени приоритетно районите на училищата, паркингите на големите магазини, на хипермаркетите, на моловете, както и места, където е възможно струпване на голям брой хора. Допълнително екипи ще следят за безопасността на движението и за обществения ред, “ каза Гл. инсп. Дарин Димитров – Охранителна полиция.

Източник: БНТ1

Някои са по-напред: Абонирайте се за новините на „За Перник“ в Telegram.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!