BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горещо време, кога ще има захлаждане

сн. roditel.bg
сн. roditel.bg

Октомврийското лято продължава и тази седмица със суша и високи дневни температури. Следобедът ще е топъл в цялата страна с температури между 22 и 27 градуса. Най-топло – в централните райони на Дунавската равнина, Пловдивско и Югозападна България, предаде NOVA.

В планините –времето ще бъде приятно и слънчево. Вятърът – със скорости до 20-30 километра в час. Термометрите по върховете ще показват около 12 градуса, в ниското – до 20. По Черноморието – мъглива сутрин и слънчев следобед с температури около 21-22 градуса.

Цялата работна седмица ще е слънчева с температури около и над 25 градуса. Захлаждане с 1-2 градуса ще настъпи през почивните дни, а по-драстично падане на температурите очакваме в последните дни на октомври, когато през деня термометрите ще показват около и под 15 градуса.

Както се очакваше, заради мъглите и липсата на вятър, атмосферното замърсяване тази сутрин е осезаемо в 7 града на страната. Във Видин, Русе, Варна, Плевен, Велико Търново, София и Пловдив показателите за концентрация на фини прахови частици и е над допустимите нива. Прогнозата е за тихо време тази седмица, с което замърсяването ще се задържи в този диапазон./vesti.bg

 

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!