BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Група младежи направиха Центъра на Перник по-достъпен за инвалиди и майки с колички

received_444529143076345

Група млади хора изпълниха една от последните фази на реализиран от тях проект. Те поставиха гумени рампи на територията на централната градска част в Перник, за да подобрят средата за майки с детски колички и хора с увреждания”, съобщи Мартин Мариов – ръководител на младежкия проект за достъпна градска среда в Перник.
received_461004107835296
Целта на неформалната група е създаването на достъпна градска среда за хората с увреждания в града ни. Заради това през 2018 г. кандидатстват с проект до Европейския корпус за солидарност, който печелят и са отпуснати 6000 лв. за инициативи свързани с подобряването на градската среда за хора с двигателни увреждания. При проведена от тях анкета се набелязват доста проблемни точки и сгради, които са недостъпни за хората с увреждания и майки с колички.
received_2500352816725431
21 гумени рампи ще бъдат монтирани на 9 възлови точки в град Перник – улица Петко Каравелов, ул. Миньор, ул. Кракра, ул. Розова долина, ул. Васил Левски, пред Бюрото по труда, пред Съюза на инвалидите, Минната дирекция, Регионалния инспекторат по образованието и Кауфланд.

received_368921054012187

„Смятам, че това са възлови точки в нашия град, които нямат достъпна среда за хора с увреждания и майки с колички. Именно това накара нас – група млади хора, да се ангажираме проект, в който да направим малко по-добра средата за хората с уврежданията и да повдигнем дебат сред обществото. Надявам се да допринесем за доброто на гражданите ни“, каза Мартин Мариов

„Днес е хубав ден за нашите души. Хубаво е, че младежите имат различно мислене и смятат, че трябва да се помага на хората с увреждания, улеснявайки живота им. Хубаво е, че майките с колички ще бъдат улеснени. Радвам се, че първи, които подават ръка, са младежите с модерно мислене“, щастлива е директорката на Съюза на инвалидите в град Перник Анита Тараланска.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!