Facebook

Директорът на ОДМВР – Перник и окръжният прокурор проведоха среща във връзка с предстоящите местни избори

%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0

 Директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов и окръжният прокурор на Окръжната прокуратура Галина Антова проведоха работна среща във връзка с предстоящите местни избори. На нея присъстваха директорът на Териториална дирекция „Национална сигурност“ Красимир Костадинов, зам.-директорът на ОДМВР и началниците на отдели „Разследване“ и „Охранителна полиция“. Основен фокус на разговорите бе предстоящият на 27 октомври и 03 ноември /втори тур/ вот за кметове и общински съветници.

Двамата ръководители обсъдиха създадената организация и готовност за безпроблемното провеждане на изборите в областта, както и въпроси от практически и организационен характер. Окръжният прокурор съобщи, че в дните преди вота, на 27 октомври  и 3 ноември ще има дежурни прокурори. От страна на ОДМВР – Перник е сформиран Оперативен щаб, чийто ръководител е зам.-директорът комисар Сашко Христов. Всички служители на реда ще участват в обезпечаване на изборите и гарантиране на реда и сигурността преди и по време на вота.

Със заповед на старши комисар Попов са определени специални групи, които да реагират при сигнали за купуване и продаване на гласове. Дежурни разследващи полицаи ще имат готовност да поемат всеки случай на извършено престъпление или постъпили данни за нарушения, свързани с изборния процес. Служители на полицията и пожарната ще направят проверка на всички помещения, където ще се провеждат избори. Уточнени са начините на взаимодействие с прокуратурата и преки телефонни връзки за контакти по всяко време.

На срещата бяха обсъдени и други важни въпроси от взаимен характер – ходът на досъдебните производства,  работата по спрени и прекратени дела, както и цялостната организация в ежедневната работа да прокуратурата и полицията.

 

 

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!