BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на Батановци потърсиха съдействие от областния управител за отпадането на два влака

dsc_0967

Областният управител Ирена Соколова проведе среща с жители на гр. Батановци във връзка с намерението за отпадане от разписанието на влакове №5621 и №5622 по линията София – Благоевград – София.

Гражданите запознаха губернатора с желанията на пътуващите, както и с опасенията им, предоставяйки подписка за запазване на досегашното разписание.

Соколова уточни, че промяната е във връзка с управлението на БДЖ по темата и че решението за отпадането на ЖП спирка Батановци на съответните влакове е с цел намаляване времетраенето за пътуването. Това решение е пробно за период от 3 месеца, като за това време и в двете посоки в интервал между 20 – 30 мин. ще има следващ влак, спиращ на ЖП гара Батановци. Влакове №5621 и №5622 са заложени в разписанието за 2020 година, са уточнили от БДЖ.

Областният управител се ангажира със съдействие по темата, като ще представи мотивирано становище на 20 септември 2019 г. в насрочено обществено обсъждане за новото разписание на влаковете. Предвижда се то да влезе в сила на 15 декември 2019 г.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!