BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заведенията в Перник се готвят за отваряне

Трескава подготовка кипи в пернишките заведения, след като стана ясно, че те могат да отворят за клиенти при определени условия, видя zaPernik.com.

От утре – 6-ти май се очаква кафенетата, които имат маси на открито да започнат работа след дълъг период под карантина и извънредно положение заради заплаха от разпространение на коронавирус.

Собствениците на заведения вече са изнесли масите навън, които според най- новите разпоредби трябва да са на отстояние 1,5 метра. Всички са в готовност да отворят и в очакване на проверката на РЗИ.

Според най-новата разпоредба на здравния министър, сервитьорите трябва да са задължително с маски, а ръкавиците не са задължителни, но препоръчителни.

Въпреки, че сладкарница „София“ не работи, вече има „клиенти“ които са насядали на припек на изнесените маси. На вратата на заведението има бележка, която забранява сядането вътре в заведението.

Шефът на съседното заведение също е в готовност, говори по телефона и прави допълнителни доуточнения. Персоналът почиства и дезинфекцира помещението и масите, на които от утре ще могат да сядат перничани. Собственикът сподели, че не разчита на много посещаемост от утре, когато е Гергьовден, тъй като го дават студено и дъждовно време, но дава инструкции на персонала да сервират на клиентите задължително с маски.

Едно от посещаваните кафенета под гарата в Перник – „Парк Бар“ също обяви, че отваря на 6-ти май и призова клиентите си да спазват хигиенните норми.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!