BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извънредно: Кметът на Перник с първи думи за скъсаната дига на шламохранилището в кв. Калкас

Както ZaPernik.com първи писа, дига на шламохранилището в кв. Калкас се скъса и вода потече надолу по улиците на квартала. На място е кметът на град Перник Станислав Владимиров с първи думи пред ZaPernik.com.

Г-н кмете на Перник, какво се случва в кв. Калкас в момента?

Сутринта кметицата на кв. Калкас ми се обади по телефана ,че положението е страшно. Скъсана е дигата на шламохранилището. Огромна река се излива по деретата на квартал Калкас. Веднага дойдох на място. УВедомих областния управител, шефа на полицията, пожарната. Пренасочих цялата налична техника и камъни, баластра, пръст, за да може да запушваме пробива.

Много ли вода изтича от езерото?

Огромно е количеството. То изтича в деретата на квартал Калкас. Целият квартал е отцепен от полиция при външноградската магистрала.

Свързахте ли се с държавата?

Да. Чух се с премиера Бойко Борисов. Той праща държавната фирма „Монтажи“ с техника и министър Караниколов. Каза да го държа постоянно в течение.

Има ли наводнени хора?

Евакуират се в момента хора от рисковите места  – ниската част на кв. Калкас. Главно от блокчетата при Хумни дол, както и от селскостопанската част.

Очаква ли се да се овладее ситуацията?

Правим всичко възможно да запушим пробива, за да може да не предизвикаме по-голямо бедствие.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!