BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво прави зад решетките Радослав от Радомир, намушкал 13 пъти с нож приятелката си на Начална спирка?

Преди пет години Перник беше разлюлян от  кървава любовна драма, която се разигра на Начална спирка. Един обезумял младеж наръга 13 пъти с нож бившата си приятелка. Момичето оцеля по чудо. А младежа влезе в затвора за 12 години…

Радослав Колев и Зорница се познавали от 2015 г., когато започнала връзката им. Младежът обаче я ревнувал безумно и често  упражнявал физическо насилие срещу момичето, отправял закани както срещу нея, така и срещу семейството й.

Родителите на Зорница се противопоставили на връзката й с Радослав и настояли тя да се прекрати. На 17 януари м.г. ученичката се обадила по телефона на приятеля си и му съобщила, че приключва връзката си с него. Младият мъж обаче не приел това и заявил, че трябва отново за разговарят, но тя повече не му се обадила.

На следващия ден, около 7 ч. сутринта, 15-годишната Зорница тръгнала от дома си в Радомир към училището в гр. Перник, в което учела. До автобусната спирка момичето било придружено от баща си. Докато пътувала в рейса Радослав Колев многократно й звънял по телефона, но тя не отговаряла на обажданията му. Раздразнен от нежеланието й да разговаря с него, мъжът решил да отиде в Перник.

Когато момичето стигнало до Градската автостанция в Перник, за да се качи на автобус за училището, Радослав вече бил там. Тичайки той се приближил към Зорница и разгневено я попитал защо не отговаря на телефонните му обаждания. Тя нищо не му отговорила. Тогава младият мъж извадил джобен сгъваем нож и започнал да нанася удари с ножа по цялото тяло на ученичката.

След това Колев прибрал ножа и се отдалечил, но не след дълго се върнал, вдигнал падналата Зорница и се качил в спрелия на спирката автобус, като помолил шофьора да ги откара до Центъра за спешна медицинска помощ. Междувременно свидетели сигнализирали на тел. 112 и пристигналите патрулки спрели автобуса.

Пострадалата ученичка била транспортирана до МБАЛ-Перник в критично състояние. По тялото й са преброени 13 рани, като момичето е оцеляло единствено в резултат на своевременната и висококвалифицирана медицинска помощ, допълват от държавното обвинение.

Радослав Колев е задържан, като при извършения обиск у него са открити и иззети сгъваемия нож и метален бокс.

Изготвената по делото химическа експертиза на кръвна проба, взета от подсъдимия установила наличие на упойващо вещество – тетрахидроканабинол, резултат от употреба на марихуана, канабис и т.н., съобщават тогава от прокуратурата и полицията.

Радослав е осъден на 12 години затвор.

Пред съда той прави признанието, че е намушкал с нож 15-годишната Зорница „от обич“.

Година по-късно оцелялата от опита за убийство Зорница ще разкаже през „България днес“, че е тормозена от бившия си приятел дори от затвора.

„Заплахите към мен започнаха още като излязох от болницата. Тогава получих първото писмо. Отначало ми пишеше, че искал да отида при него, да го видя. После започна да се заканва. Заплащваше ме, че след 3-4 гоидин щял да излезе от затвора, да ме намери и да ме убие. Праща ми съобщения във фейсбук, заплашва ме и чрез своите приятели“, разказва тогава Зори.

Радослав постоянно я биел, а след това казвал, че съжалява и помагал на Зорница да прикрива синините по лицето си. Веднъж я ударил само защото на неговото „Обичам те“ тя отговорила с „И аз“. Зори продължавала да излиза с него от страх, тъй като той заплашвал семейството й, че ще запали домът им.

Може ли такъв човек да се промени? Това могат да кажат психолозите.

В момента Радослав Колев излежава присъдата си в затвора в Бобов дол. Той уплътнява времето си зад решетките, като рисува картини, изобразява предимно икони и женски лица, пише struma.bg.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!