BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кишкилова е готова да се самозапали в центъра на София, дамата с бизнес в Трън е част от протеста „Системата ни убива“

Видео във Фейсбук и телевизионни репортажи показват емоционално обръщение на Диана Кишкилова, заобиколена от непълнолетни деца, със заявление, че е готова да се самозапали в знак на протест, пише Zapadno.

Кишкилова е бивш концесионер на находището за минерална вода „Трънска Банкя“, чиято концесия е прекратено заради неплатени концесионни такси. Тя е известна в община Трън преди всичко с факта, че затваря бутилиращата фабрика като оставя стотици хора с неизплатени заплати за няколко месеца. Zapadno.com ви е запознавал с редица публикации, посветени на злополучното й напускане на Трън, както и последвалите съдебни саги и безкрайни обжалвания на всеки следващ опит изворът да бъде използван от друг концесионер.

Тази сутрин Диана Кишкилова протестира под надслов „Системата ни убива“. От видео във Фейсбук става ясно, че тя е готова на крайни мерки и показва бутилка с газ, която държи до себе си и е готова да използва, в случай че органите на реда се намесят в протеста.

„След малко ще обявим какви действия ще предприемем, в случай че полицията отново се опита да ни изрине от тук“, казва глас зад кадър във видеото, излъчено на живо тази сутрин. Една от майките от организацията „Системата ни убива“ определя ситуацията като „Хунтата срещу децата“. Изразът „хунтата“ в последните месеци се превърна в запазена марка на бизнесмена Васил Божков, който по този начин определя управляващата политическа класа.

Малко след това Диана Кишкилова с черен плик под ръка съобщава: „Искам да благодаря на майките, че са ме припознали като една от тях. Защото аз не съм майка, аз съм човек с увреждане – имам множествена склероза. Тук съм като човек, който подкрепя тяхната кауза и като човек, който се бори срещу системата. Защото не желая да живея в страна, пропита с корупция от дъното до върха.“ Протестиращата бизнес дама уточнява, че има обръщение конкретно към директора на СДВР, което гласи: „Ако вие прибегнете към някакви нестандартни действия, за да разпръснете този протест, ние ще бъдем принудени да ви отговорим по същия начин. И аз съм се приготвила.“ В този момент некоректният работодател от Трън показва бутилка със запалителна течност с думите: „Ако някой трябва да изгори като факла, на това място тука, за да има демокрация, за да останем ние тук, аз съм готова. Така че, да си помислят преди да дойдат.“

Присъстващите журналисти съчувствено отговарят: „Дано не се стигне до там“, а Кишкилова потвърждава: „Искрено се надявам да не се стига до там“.

От видеото става ясно още, че Диана Кишкилова е взела решението за този краен акт вчера. В изказаните от нея аргументи не се споменават децата със специални потребности и техните родители в организацията. Въпреки че защитава палатковия лагер на майките от „Системата ни убива“, Кишкилова акцентира върху неин личен казус със съдебната система и съдебни изпълнители. Уточни, че протестира срещу обществените поръчки, за които отговаря Комисията за защита на конкуренцията и разказа за случай, в който е сезирала Комисията за неспазени срокове, но нейната жалба не е била уважена.

Не става ясно кой точно е случаят, който Кишкилова визира, но напомняме за процедурата, която следим за извора на минерална вода „Трънска банкя“: Жалбите на Кишкилова остават без уважение, разходите на Общината са за нейна сметка.

В публикацията е използван кадър от БНТ и снимка от архива на Zapadno.com

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!