BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кошмарен уикенд за пернишките пожарникари

22 произшествия са посетени през почивните дни от служители на РДПБЗН – Перник.

В 15 от случаите са осъществявани аварийно-спасителни дейности в резултат на разразилите се бурии.  

През почивните дни огнеборците и спасителите от региона са гасили три пожара с материални загуби, три в сухи треви и отпадъци, 15 аварийно-спасителни дейности и едно лъжливо повикване. 

Отводнявани са пътните платна в района на Автогарата в Перник, на ул. „Рила“ №1 в областния град и на пътен възел „Марина бара“. Отстранявани са паднали дървета на пътните платна в пернишките квартали „Караманица“ и „Бела вода“; в селата Извор и Бобораци, общ. Радомир и 4 случая в Брезнишко – с. Велковци, пътя за с. Слаковци и местностите „Бърдото“ и „Бабичко било“. Няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети.

Трафопост е горял в Радомирското с. Извор. Сигнал за пожара е подаден вчера, около 06, 30 ч. Причината е техническа неизправност. Съоръжението е унищожено напълно. 

Автомобилни гуми са горели в пернишкия кв. „Кристал“. Сигнал за извилите се гъсти облаци дим е подаден вчера, около 14, 20 ч. Изгорели са неустановен брой автомобилни гуми. Три противопожарни екипа ликвидирали последствията от горенето. Причината е небрежност при боравене с открит огън. 

Автоработилница е горяла вчера в Перник. Сигнал за пожара е подаден около 05, 50 ч. на тел. 112. Три екипа на пернишката пожарна се отправили към мястото на инцидента на ул. „Средец“.

Изгорели са лек автомобил, четири мотоциклета, автоподемник и множество инструменти.

Засегнато е и съседно помещение за изработване на свещи от пчелен восък. Нанесени са щети на машината за свещи. Причината за пожара не е установена. Една от предполагаемите версии е късо ел. съединение. Направен е оглед от служители на Първо РУ и е започнато досъдебно производство.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!