BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обединен детски комплекс в Перник събира децата на безплатна лятна занималня

За поредна година през месец юли Обединен детски комплекс в Перник организира летен отдих за децата и учениците. Заниманията са безплатни, започват от днес и ще се провеждат във времето от 9 до 16 часа при спазването на строги противоепидемични мерки.

Заради усложнената епидемична обстановка това лято, посещаемостта е ограничена. Ще бъдат сформирани пет групи от по 10 деца, а заниманията са обособени в няколко блока. Спортни, естрадни и народни танци, спортни игри и забавления, пърформанс и театър на движението, разучаване на народни песни, творчески работилници са само част от програмата, която е изготвена за тазгодишното лято. Ще има ателие за карнавални костюми от хартия и вторични отпадъци.

Директорът на ОДК Тавя Китанова заяви пред БНР, че програмата е направена така, че „информацията, която децата ще имат възможност да получат да бъде адресирана най- вече и към това децата да се забавляват и в същото време със забавленията да получат и полезни знания.”

Образователни беседи ще изнесат експерти от РЗИ, Пожарна безопасност и защита на населението и ОД на МВР.

„Предвиждаме повечето занимания да бъдат на открито. Нашият комплекс се намира на едно изключително място- това е градският парк, така че реално в много чиста среда ние можем да си разположим и нашите занимания”, каза Китанова.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!