BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител участва в Регионалния съвет за развитие на Югозападен район

img-29944d58ad500069994f854438b2484d-v
Областният управител Ирена Соколова участва в двудневното заседание на РСР на Югозападен район с широко  представителство на министерства, държавни агенции, областни управители на останалите четири области, кметове на общини, ректори на университети и др.
В рамките на заседанието вицепремиерът Марияна Николова в качеството си и на председател на Съвета по киберсигурността,докладва предприетите мерки и предизвикателства пред мрежовата сигурност и информационните ресурси на национално ниво.
Атанас Темелков, председател на Държавната агенция “Електронно управление”, представи приложното поле на новоприетия Закон за киберсигурност и препотвърди ангажиментът за активна съвместна работа с ведомствата. Той благодари на Соколова за добрата степен на подготвеност на кадрите в ОА Перник, както и за създаването на основополагащите документи в досието електронно управление и киберсигурност в администрацията.
Членовете на Регионалния съвет за развитие обсъдиха предлаганите промени в Закона за регионалното развитие, промяната в териториалния обхват на районите от ниво 2, както и оптимизацията на системата от стратегически документи за регионално и пространствено развитие.
В дневния ред на проведеното заседание Управителят на „Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания – София област” ЕООД д-р Диана Йорданова и Изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Анна” представиха детайлни данни за здравеопазването в отделните райони. Очертани бяха и идентифицираните предизвикателства пред развитието, менажирането и функционирането на лечебните заведения.
Следващото заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район ще бъде в края на месец ноември.
От началото на следващата година областният управител Ирена Соколова ще поеме ротационното председателство на РСР за следващите шест месеца.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!