BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДМВР – Перник отвори врати в навечерието на професионалния си празник 8 ноември – Архангеловден

uch-_6-to_1

Ученици от 10-ти клас при VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Перник посетиха полицията в навечерието на професионалния празник 8 ноември – Архангеловден. Тийнейджърите се запознаха със структурата на дирекцията, работата на оперативната дежурна част и подразделенията, както и с цялостната организация при получаване на сигнали за различни произшествия. Интерес предизвика историята на МВР и полицията, както и професионалната кариера на органите на реда. Много от тях проявиха интерес към професията и начините за започване uch-_6-toна работа.

 

Многобройните въпроси, касаещи всички линии на работа показаха, че подрастващите се интересуват от обществения ред и сигурността. Желанието им да се върнат отново в сградата е знак, че младото поколение проявява отговорност и респект към органите на реда и собствената и тази на близките им безопасност. Накрая учениците посетиха местата за временно задържане в областната дирекция и се снимаха за спомен пред сградата полицията.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!