BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриват Международният пленер по живопис „Арт студио Рударци” на 4 октомври

55-c40f8-2018-610x330
Курортното селище Рударци в община Перник отново ще бъде домакин на Международния пленер по живопис „Арт студио Рударци”. Проявата по традиция предшества Деня на града и ще бъде открита на 4 октомври.
В продължение на осем дни художници от Италия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и  България ще рисуват в полите на Витоша,  а на 11 октомври в ЦПЛР- Обединен детски комплекс Перник ще бъде представена изложба със създадените от тях творби.
Международният пленер по живопис е част от културния календар на община Перник и се е превърнал в традиция, която стимулира творческата дейност на художниците и разширява международните контакти на базата на културното сътрудничество на Община Перник с побратимени и партньорски градове от чужбина.
Тазгодишното издание е 22-ро поред. Организатори са Община Перник, Художествената галерия в града и местното представителство на СБХ.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!