BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От днес всеки можа де кастрира кучето си безплатно в Перник

Кадри: бтв

От днес, понеделник, стартира кампания за безплатна кастрация на домашните кучета в община Перник, включително и в селските райони. 

Всеки, който желае да си кастрира кучето, може да получи безплатен талон за катрация, а по-късно ще бъде уведомен за датата на кастрация. Така той ще бъде освободен от годишен данък куче в размер от 50 лв. За тези, които не го направят, данъка си остава.

Вече се правят списъци по селата от кметовете за всяко куче във всеки двор. За хората от селата, които нямат възможност да пътуват до града, могат да подадат заявка за кастриране в кметството, а мобилни амбулатории ще обикалят и ще кастрират на място.

Тази кампания цели да бъде намален броя на животните по улицата и изхвърлените нежелани кученца. За първи път в Перник има воля да се реши този проблем и се търси корена му – а именно: домашните любимци, чието поколение е нежелано и изхвърляно да умре или да оцелее до кофите за смет или в крайпътните участъци.

За да се пребори този проблем е нужно разбирането и съдействието на стопаните. Прави впечатление, че в дългите списъци, правени по селата, повечето от хората желаят за кастрират кучетата си, но не са имали възможност да го направят досега. Една кастрация е в размер на около 300лв, а коя баба или дядо биха могли да оделят подобна сума, надвишаваща често пенсиите, които получават.  С безплатната кастрация, която предлага Община Перник обаче, това е шанс да решат веднъж завинаги проблема с нежеланото потомство на кучето си и да спестят 50 лева данък.

Повече по темата можете да прочетете: 

Кастрират безплатно всички кучета по селата

Някои са по-напред: Абонирайте се за новините на „За Перник“ в Telegram.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!