BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парното няма да поскъпва

Иван Иванов
Иван Иванов

Няма да има никакво повишение на цената на топлинната енергия до края на тази година. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Иванов Иванов изтъкна, че през следващите 3-4 години трябва да се извърши пълна либерализация на пазара на електроенергия в България.

Поради това трябва да се създаде необходимата нормативно-регулаторна база за определянето на енергийно уязвимите потребители, за да не почувстват тежест.

На трето място трябва да се завършат реформите във ВиК сектора. На следващото място Комисията е призвана, чрез свои органи, да предотврати злоупотреби на пазара на електроенергия на едро в България.

Днес държавният регулатор отбелязва 20 години от създаването си. В сградата на комисията се състоя тържествено честване, на което беше валидирано специално пощенско-филателно издание./Pariteni.bg

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!