BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пернишки катаджия-отличник замесен в скандал с тайна група на ръба на закона

Гордостта на пернишкото КАТ – пътният полицай на 2018 година Румен Евтимов се оказал член на скандалната вайбър група на катаджиите, която екип на Нова телевизия огласи в свое дълго разследавне.

Журналистите Тина Ивайлова и Мартин Георгиев правят обстойни репортажи на полицаи, живеещи в лукс на ръба на закона.

След разследването на ловешкия полицай Данчо Катаджията, до редакцията са се обадили много хора и поискали и в техните градове да се разследват подобни случаи на полицаи, които злоупотребяват с властта си и без свян петнят длъжността  и институцията, която представляват.

„Стигнахме до разбиване на една тайна Viber-група с админ Данчо Катаджията. В нея членуват над 150 катаджии от цялата страна, всички останали, а те са общо 250, са зяпачи. Тези зяпачи получават възможността да следят къде са камерите на полицията, осигурява им се коридор и взимат такси от 100 до 600 лева от хора, за да се движат спокойно по пътищата ”

, казва Мартин Георгиев.

След като журналистите започват „да душат“ около полулегалната дейност на катаджиите, активните членове на групата от своя страна пишат с вулгарни и нецензурни думи по адрес двамата журналисти. Един от най-активните по темата се оказал именно перничанинът – Румен.

Журналистката Тина, по чиито адрес са отправени цинизмите търси Румен в дома му. Вратата отваря красивата му съпруга. Първоначално казва, че той не си е вкъщи. След това, че имал здравословни проблеми. Оправдава го, че вероятно някой друг пише от негово име във вайбър групата. Въпреки, че комуникацията чрез вайбър става чрез личния телефонен номер на дадения човек.

След скандал с вайбър групата, тя е закрита. Но е създадена друга група в Телеграм под кодовото име „Невидимите“.

Вижте целият репортаж на репортерите на Нова тв:

Хидравлични ремонти в Перник – 0884052132

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!