BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Последен пласт асфалт полагат на пътя за Бучино

Започна полагането на последния износващ асфалт на пътя, засегнат при строителството на аварийния водопровод за Перник.  9 км и 200 метра е дължината на  участъка, който изцяло се ремонтира от Мало Бучино до Перник. До момента са асфалтирани 4 км.

Областният управител инж. Емил Костадинов и Методи Петров – началник отдел „Инвестиционни ремонтни дейностите“ в Областно пътно управление инспектират съвместно обекта.

По време на ремонтните дейности се възстановиха и участъци, които са нарушени при други условия през годините. Асфалтирана е и улица в село Големо Бучино, която до преди това е била на чакъл. Тя е с дължина 750 метра и оттам минават тръби на новия водопровод. Ще бъдат почистени канавките и възстановени бордюрите, банкетите и ограничителните огради, както и ще бъде положена пътна маркировка.

Изпълнител на ремонтните дейности е държавната фирма „Монтажи“.

„С полагането напоследния пласт асфалт приключват напълно ремонтните дейности, които се изпълняват при възстановяване  на трасето. Радвам се, че всичко приключва успешно въпреки препятствията, които забавиха строителните дейности“,

коментира областния управител.

Той посочи, че с новия водопровод, за който бяха отпуснати средства от държавата, община Перник си реши проблема с водата за години напред.

„По този начин градът е облагодетелстван и черпи от два язовира – „Студена“ и „Бели Искър“. Това е трайно решение, което гарантира на перничани нормално захранване с питейна вода“,

каза Костадинов.

Припомняме, че в рамките на ремонтните дейности беше напълно възстановена и отсечката на велоалеята, която беше разкопана при полагането на тръбите за новия водопровод.
Предстои асфалтиране и на участъка от къщите в кв. „Мошино“ до разклона за Регионалното депо, където се подменя водопроводната мрежа от Община Перник, със средствата отпуснати от Министерския съвет на стойност 35 млн. лв. за цялата градска мрежа.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!