BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата проверява старческия дом в Радомир заради болните от COVID-19 служители

Районната прокуратура в Перник разпореди проверка след постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID-19 на служители от дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир.

На 1 май 2020 г., след постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID-19 на служители от дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир, Районна прокуратура – Перник разпореди проверка по случая на Областния управител на Перник, кмета на Радомир, директорите на РЗИ – Перник, Инспекция по труда – Перник, Дирекция Социално подпомагане – Радомир и ръководството на дома, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Прокуратурата следи за спазването на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, затова изисква от по-горе посочените органи да упражнят контрол и да предоставят информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им.

Изискана е информация и за броя на проведените изследвания за COVID-19, както и резултатите от тях, на персонала и на настанените към настоящия момент в дома лица.

Припомняме, че вчера социалния министър  Деница Сачева  съобщи за четирима социални работници заразени с коронавирус в Радомир. 

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!