BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рецидивист от Перник е изправен на подсъдимата скамейка за серия кражби от имоти и автомобили

temida

Районната прокуратура в Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 43-годишния Р.Б. за извършени от него кражби от чужди имоти и леки автомобили, както и незаконно проникване в чуждо МПС. Престъпните деяния са извършени от него в условията на опасен рецидив, съобщиха от столичната Апелативна прокуратура.

Във вечерните часове на 17.10.2018 г. обвиняемият Р.Б. се намирал в пернишкото село Кралев дол.. Минавайки покрай една от вилите, намираща се на ул. „Изгрев“, той забелязал, че вътре не свети. Належаща нужда от пари го мотивирала да влезе в имота и да отнеме съхраняваните там вещи, които впоследствие да продаде.

Крадецът взломил входната врата и влязъл в къщата. Огледал се и заделил да вземе някои неща от покъщнината и хранителни продукти. Тъй като станало късно, обвиняемият решил да остане да пренощува в имота.

На следващата сутрин – на 18.10.2018 г., той взломил три врати в другата част на чуждия имот, като взел различни уреди. Впоследствие ги скрил в тревните площи в близост до Кралевски път. По-късно на същия ден той проникнал в друга вила, откъдето откраднал ножество движими вещи.

На 10.05.2019 г., разхождайки се в гр. Перник, Р.Б. взломил катинар и патронник на входната врата на павилион и влязъл вътре. Взел оттам съхраняваната от собствениците парична сума и хранителни стоки.

През следващите дни в гр. Перник обвиняемият незаконно проникнал в пет паркирани автомобила, като за целта използвал отвертка. Сред отнетите от него вещи били пари, ключове, дамска чанта, очила, инструменти, камери за видеонаблюдение и др.

През същия период Р.Б. влязъл и в имот, намиращ се в махала „Балева“ в Перник. Необезпокояван от никого, той се насочил към фургон в дворното място, върху чийто покрив имало слънчев панел. Крадецът срязал с клещите кабела и тел, с който устройството било привързано, свалил го и го отнесъл със себе си.

Общата стойност на отнетите от него чужди вещи възлиза на 1053,79 лева.

Предстои наказателното производство срещу Р.Б.да продължи в съда. Той има и други осъждания.

 

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!