BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Родители от всички детски градини в Перник подадоха заявления децата им да си останат вкъщи

От 1309 деца в детските градини в Община Перник, за 203 са подадените заявления за оставане у дома по желание на родителите, разбра zapernik.com. Във всички градини на територията на Община Перник са подадени подобни заявления, а по информация от родителите предстоят да бъдат поданени и още 123. 

Най-много заявки за непосещаване на детските заведения са подадени в градина номер 15 „Райна Княгина“. Там от 98 деца, родителите на 41 от тях желаят да си останат вкъщи. Повече заявления има в големите детски градини като „Миньорче“, „Чуден свят“ и „Радост“.

Както по-рано писахме Пернишката община е една от 11-те общини в страната, в които министърът на образованието Красимир Вълчев е издал заповед да бъдат извинени отсъствията на деца от детска градина или училище, които не посещават занимания по решение на родителите.

Заповедтта идва след постъпило в МОН заявление от кмета на Община Перник, съгласувано с регионалната инспекция и областния и общински координационен щаб. Съгласно заповедтта на министъра в община Перник отсъствия се извиняват до 4 декември.

„Досега беше абсурдно, защото МОН съветваше децата да си стоят вкъщи при възможност, а в същото време по наредба трябваше да носят бележки от личния за извиняване на отсъствия„, сподели зам. кметът на Перник Стефан Кръстев

Ето и пълната справка, предоставена до zaPernik.com от Община Перник:

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!