BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сбъдна се пророчеството на Доган: Който владее главния прокурор – владее държавата

sonya-momchilova-vesislava-tancheva
Компроматните средства превърнаха изборите в улична разпра. Пороците в избора на Иван Гешев за главен прокурор и тези в кампанията за местните избори вече са очевидни.

Тази тема  коментираха журналистите  и  PR експертите Соня Момчилова и Весислава Танчева  в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия Евроком.

 

Момчилова  припомни, че век по-рано, през 1925 година, когато Йосиф Хербс оглавява БТА, той, Гео Милев, Христо Ясенов и други изчезват безследно. Може би е груба аналогията, но се сещаме за тези неща, защото днес се случват подобни неща. Днес всичко е много опростачено. Газенето е повсеместно, газенето е с голям ботуш и не е от вчера. Толкова порочно е , толкова е скверно и развращаващо, че няма как всички да не понесем щати, а някои са и жертви на репресии.

 

Няма алтернатива и за избор на кмет на София – и двете дами са с едни и същи прически, а и двете са от статуквото. Сякаш трябва да избираме по-малкото зло, но то, когато е овластено – нараства.  Съществува страх от тези кметове, които са вече пореден мандат.

 

Неизбежно е създаването на крайно дясна партия, отговори Момчилова на въпроса не предстои ли създаването на такава.

 

Дефицитът на човечност е толкова сериозен и това вероятно е причината за реакцията по случая „Полфрийман“,  каза още Соня Момчилова.

 

Весислава Танчева коментира, че Конституцията е конструирана така, че главният прокурор не дължи отчет пред никого и не подлежи на санкции, ако извърши някакви нарушания. Върнахме се почти 29 години назад, когато Ахмед Доган, тогава в опозиция, каза точно тези неща, че този който владее главния прокурор владее държавата, без значение кои са другите власти в държавата. Главният прокурор на практика се оказва най-висшата длъжност в държавата. Публиката не е виновна, голяма част от нея вероятно се влияе от жълто-кафяви компромати, но голяма част от хората са погнусени от такива неща.

 

На местните избори влияят онези, които играят с властта. Какво му е толкова важното на Гешев? Това е прокурорът , който няма да закачи нито една от досегашните зависимости и те ще си го изберат.

Неизбежно е ГЕРБ да загуби политическата си власт, но те се опитват да не загубят икономическата си такава.  Плавно и полека следващите две години властта ще се изплъзва на ГЕРБ и  ще се прехвърли другаде. Създава се изкуствена опозиция. Интересно е да се наблюдават следващите стъпки на Цветан Цветанов./frognews.bg

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!