BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Срам! Перничани откраднаха обезопасителните знаци на фирмата, която подменя водопровода на града

Перничани отраднаха предпазните знаци на столичната фирма „Райкомерс“, която подменя водопровода на града, разбра ZaPernik.com. 

На толкова места сме работили, такова нещо ни се случва за първи път, чудят се от „Райкомерс“. Фактът е обезпокоителен не само заради кражбата, а заради това, че подобна постъпка създава опасност за жителите на квартала. В крайна сметка целта на тези обезопасителни знаци е да предупредят хората, че има опасност и строителни дейности на дадено място.

От месец март фирмата започна работа по подмяна на основните водни артерии на Перник със средства, отпуснати от държавата заради водната криза и пресушаването на язовир „Студена“. Целта е да бъде подменена основната водна инфраструктура, която е надупчена като сирене и по този начин драстично да намалеят авариите.

Фирма „Райкомерс“ започна работа бързо и ефективно с нова технология на подземна подмяна, така че не се налага разкопаване на пътища. Квартал Църква вече е почти готов с подменени нови тръби, а дупките, които са разкопани на определени места вече се запълват и преасфалтират.

Следващото трасе, което ще бъде подменено е в кв. Изток, а след това и в центъра на града.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!