BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Топлофикация Перник категорични: Работим, след като осигурим безопасността

Аварията в шламохранилището пренареди приоритетите ни. Ще изпълним препоръките на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, заявиха от пернишката топлофикация.

И още: Програмата ни за модернизация продължава на двойни обороти. Правим всичко възможно да „срежем лентата“ на новото шламохранилище до края на лятото.

Работата по преминаване към изцяло екологично гориво (газ) е еднакво приоритетна за нас, наред с изграждането на шламохранилището. 

Перничани могат да са спокойни, гарантираме, че няма да произведем и 1 мвт, базиран на изгарянето на въглища, преди РИОСВ да потвърдят безопасността и техническата издържаност. 

Важното е, че бързо овладяхме аварията. Топлофикация е изключително важно предприятие, особено по време на отоплителния сезон. През следващите 6 месеца ще направим всички възможно да заслужим доверието на перничани. 

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!