BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три месеца Топлофикация чакала разрешение за строеж на ново шламохранилище

Преди три месеца ТЕЦ Република е депозирала в Министреството на земеделието искане за изграждане на ново депо, но такова все още не е дадено. Проектът за него е готов, но се очакват действията на държавните институции.

Това съобщи директорът на Топлофикация – Перник Любомир Спасов. Той увери, че в момента, в който им се даде подобно разрешение, ще направят новото депо в рамките на няколко месеца. То се предвижда да бъде в местността „Кудин дол“.

Към момента шламохранилището в Перник, което вчера преля заради спукана дига, вече е в края на експлоатационния си живот. Спасов обаче опроверга вчерашните думи на министър Караниколов, че шламохранилището е над 100 процента пълно и каза, че все още има някакви обеми, които да се напълнят. Още от септември месец 2016г. има разрешение да се започне техническа и биологична рекултивация на това шламохранилище. Техническата част означава да се запълни обемът до 100%, да се изравни, за да може след това да бъде насипано с пръст и да се възстанови растителността, обясни Спасов пред бтв.

Директорът на Топлофикация -Перник каза, че някои от предписанията на МОСВ са изпълнени, а за неизпълнените се понася съответната административна отговорност.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!