BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ударно строят шламохранилище на ТЕЦ-а в Перник за новия отоплителен сезон

Новото шламохранилище на Топлофикация – Перник ще бъде в местността „Кудин дол“. По думите на директора на Топлофикация Любомир Спасов шламохранилището е по-отдалечено от населени места и се намира в долина. Отвсякъде е оградено с дървета и няма да има прах, ако задуха вятър. 

Капацитетът на старото шламохранилище е изчерпан, то ще бъде окончателно закрито и рекултивирано. Припомняме, че след инцидента със спуканата стена, изтичане на шлам и наводняване на няколко блока, тръбите на ТЕЦ-а бяха изрязани, за да се предотвратят всякакви спекулации, че то повече ще се използва.

Въпросните тръби отпътуваха в посока „Куцин дол“, където ще бъдат монтирани на новоизграждащото се шламохранилище.

Новото шламохранилище трябва да е готово, поне на първи етап в началото на новия отоплителен сезон. Изграждането му ще струва на дружеството около 4 милиона лева.

Дотогава топлата вода на перничани се поддържа на газ от Котел 3.

Междувременно на 22-ри май от 9:30ч. в зала „Панорама“ общинските съветници на Перник се събират, за да изслушат шефа на Топлофикация Любомир Спасов по повод инцидента с шламохранилището в кв. „Калкас“ и бъдещото топлоснабдяване на града.

Някои са по-напред: Абонирайте се за новините на „За Перник“ в Telegram.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!