BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антония търпяла бой, лъжи, ревност и психически тормоз от Любо, преди да бъде убита

Близо 10 месеца след изчезването на Антония Венциславова от Копаница болезнената истина излезе наяве.

Преди броени дни ДНК пробите на костите и косата, които бяха открити в куфар на 7 октомври край Радомир, категорично потвърдиха, че 30-годишната жена е станала жертва на ужасяващо престъпление.

Съмненията, че може да е напуснала страната, или сама да е сложила край на живота си, се изпариха мигновено, а посоката на цялата мистерия смени своя ракурс.

Още в първите минути, в които стана ясно, че тя е зверски заклана, нарязана… близките й вече можеха да посочат името на човека, който е замесен в зверствто.

Това е обявеният за издирване от властите Любомир Лозанов, който е приятел на убитата жена. Този, който напуска България, веднага след нейното изчезване.

А извинението му е, че заминава за друга държава, тъй като е намерил по-доходоносна работа.

Днес мъжът е единственият заподозрян за убийството. Остава загадка обаче каква е била причината за посегателството и дали е вярна информацията, че лично неговият баща е помогнал да бъде прикрито бруталното престъпление.

Едно е ясно – отношенията между Лозанов и Антония били повече от бурни. Тя била добра и се примирявала, а той бил избухлив и нервен.

За връзката им и какво точно се е случвало през цялото време между тях, за първи пред „168 часа“ разказва една от най-близките приятелки на Ани – Валентина Пенева.

„Винаги сме били много близки, знаем се от деца. Преди да срещне Любомир, тя имаше дългогодишна връзка с друго момче. Бяха заедно над 10 години, разделиха се много нормално, нямаше никакви проблеми и драми. И до ден днешен той ни е познат и си говорим много. След края с него известно време тя нямаше отношения с абсолютно никого. Любомир всъщност се появи доста по-късно. Мисля, че техен общ познат ги срещна. Доколкото знам, той сам поискал да се запознае с Ани, след като видял нейни снимки.

Честно казано, не ми направи никакво впечатление. Тогава той не се държеше зле. Тя самата не е споделяла да имат някакви проблеми или стряскащи неща, които да ме притеснят. Виждала съм го няколко пъти. В един от първите такива Антония го доведе вкъщи, а Любомир през повечето време мълчеше. Почти нищо не каза. Нямаше дори как да изградя някакво конкретно мнение за него.

Може би след първата година показа наистина какъв е. Разбира се, в началото не започна с физическото насилие, а с психологическо. Появиха се честите скандали и кавги, въпреки че във всяка връзка има такива. Тогава мислехме, че това са съвсем нормални неща. По-късно обаче всичко загрубя. Ани все по-често започна да се прибира при майка си и при баща си. Говореше неща, които мен самата ме ужасяваха. Споделяше това, което той й набиваше в главата.

В един момент тя вече беше изгубила самочувствие, вяра и увереност. Тогава ни светна червена лампичка. Решихме да й обясним, че това не е нормална връзка. Тя обаче не ни слушаше. Така се стигна и до агресията. Започна и посягането. То ставаше все по-жестоко…

Всичко беше станало след някакво празненство. Двамата си бяха пийнали малко повече и се бяха скарали. По време на спора Любомир я беше ударил. Дали един, два, или повече пъти, не знаем. Тя беше изпаднала в безсъзнание и се събуди чак в болницата. Имаше брутални наранявания. След изписването майка й и баща й си я прибраха вкъщи.

Любомир обаче разказваше, че бил извикал полиция и дошлите на място униформени са я пребили, а не той. Това бяха пълни глупости, на които не вярваше никой. Самата Ани в един момент започна да осмисля какво се е случило и стигна до извода, че това е абсурдно.

Точно след този случай майка й я беше склонила да пусне молба за ограничителна заповед. Тя беше решила, че не иска повече да живее този живот. Искаше ново начало. Това продължи само 2 месеца. След тях нещата тръгнаха в друга посока. Любомир отново започна да я търси. Звънеше й постоянно. Накрая се събраха, не знам какво й е говорил, но той дори сам не й даде шанс тя да се откъсне от него. Отново я беше убедил, че не е виновен за случилото се. Тя оттегли молбата. След това отново започнаха същите скандали…

А последните една-две години Любомир просто я отдръпна от всички. Чувствах, че сякаш се срамуваше от това, което й се случва. Веднъж ми каза, че той, без да я пита дали иска, или не, й заявил, че ще имат деца… Мисля, че последните месеци, в които се караха постоянно, вече й беше писнало от вечните раздели и събирания. Казваше, че го обича, но е време за края“.

А краят на Антония е ясен – убита, нарязана на парчета и заровена в куфар. Куфар, който беше открит край радомирското село Николаево.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!