BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 100 ретро коли ще минат през центъра на Перник на Първи Ретро парад

Кадър : Кракра тв

Първи ретро парад на автомобили ще се проведе в Перник. Той е насрочен за 25 юли на плащад „Кракра“ . Това съобщи Владимир Димитров – председател на Стружение на Автомобилен ретро клуб „Авангард“. 

Очаква се в ретро парада в Перник да се включат над 100 ретро и класически автомобили и мотоциклети. Те ще преминат през целия площад, тръгвайки от сградата на Община Перник, ще се движат на бавен ход, така че всеки да ги види и да ги заснеме.
Крайната дестинация ще бъде площада, където ще бъдат подредени по различни гилдии – соц автомобили, американски, немски, мотори и т.н.

Когато всички те се регистират ще започне и конкурсната част. Колите ще бъдат оценени, а лично кмета на Перник ще си избере автомобил от парада, на който ще връчи Купата на кмета.

Кадър: Кракра тв

Ще има и 20 специални награди. Те ще са по специфични критерии за Приз „Златен винкел“. Освен това ще има и специална категория за най-добър Голф. Ще има и Купа Перник, която ще се връчи на автомобил само от региона.

Организаторите на парада са предвидили и музикална програма. Гостите и участниците ще се забавляват с фолклорна група „Седмошарица“, които ще изпеят няколко автентични фолклорни песни, характерни за граовския край.  Изненада ще има и за участниците на парада – те ще имат възможност да посетят Минния музей в града ни.

Перничани и преди са имали честта да се порадват и да се снимат до ретро автомобили. През 2017 година пък през Перник премина третото издание на Международния рали шампионат. Тогава победител стана именно клуб „Авангард“ с навигатор Мими Гюрова.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!