BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВАЖНО! Удължават противоепидемичните мерки на територията на Община Перник

З А П О В Е Д
№1 5 7 4
гр. Перник 06.11. 2020 г.

На основание чл. 44 ал. 2 от ЗМСМА, във връзка със Заповед № РД-01-609 от 21.10.2020 г. на Министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на Република България и протокол от проведено заседание на Общински оперативен щаб на 06.11.2020 г.

НАРЕЖДАМ :

1. Да се осигури физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м. между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. на територията на община Перник.

2. Задължително носене на защитни предпазни средства от лицата на пазари, тържища и други сходни места на територията на община Перник.

3. Да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на община Перник за осигуряване спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в ППС и недопускане на лица без защитни маски за лице.

4. Да се преустанови дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник.

5. На територията на община Перник да се преустанови провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито.

6. Да се намали работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч. Заповедта да се сведе до знанието на всички заинтересовани лица чрез обявяването и на интернет страницата на община Перник.

Заповедта влиза в сила от 07.11.2020 г. за срок от 14 дни.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Мартин Жлабинков – секретар на община Перник.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!