BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Васил Мирчев, кандидат за кмет на село Кладница: С усилията на кмета на Перник Вяра Церовска не допуснахме училището в село Кладница да бъде закрито

img_9472

„Със съвместни усилия, заедно с кмета на община Перник Вяра Церовска и нейния екип, не допуснахме училището в село Кладница да бъде закрито. Няма нито едно училище и детска градина в Перник, които да са закрити или преструктурирани. Това е най-голямата ни победа през последните 4 години.

Работихме за това да подобрим материалната база – подменихме дограмата и сменихме котела. Направихме ремонт на класната стая за нашите първолаци. Имаме вече площадка на открито за децата на село Кладница. Ще продължаваме да работим за училището и читалището, които са най-важните крепители на знанието и българщината във всяко едно населено място“. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на с. Кладница Васил Мирчев, който заедно с кандидата за кмет на община Перник Вяра Церовска, проведе открит разговор с местните жители за направеното през изтеклия мандат и приоритетите, ако още веднъж им бъде гласувано доверие.

img_9456

Той изтъкна, че с нов облик имат местното читалище, което вече има винилова настилка и църквата в с. Кладница, на която е направено конструктивно укрепване.
„Направихме две детски площадки по ПУДООС , за да има къде децата ни да се забавляват. Всяка година изкърпваме улици, изградихме нова улица, дълга 340 м с паважна настилка. Справихме се с проблема със сметопочистването и сметовизвозването. Със съдействието на д-р Церовска бяха направени промени в автобусните линии, които да бъдат в наша услуга. Построихме параклис, който ни беше предоставен. Нека не забравяме и подкрепата за фестивала „Витошки напеви“, който днес има международно значение. Всичко това се случва, защото работим в екип“, изтъкна още веднъж кметът на населеното място и призова местните жители да изберат пътя на развитие на село Кладница с бюлетина номер 43.

img_9448
„Важното, което успяхме да направим, е да съдействаме републиканският път Драгичево-Рударци-Кладница да бъде изцяло и основно ремонтиран. За първи път от средата на миналия век досега, ние успяхме да извоюваме средства, с които ще бъде подменена водопроводната мрежа“, отбеляза кандидатът за кмет на община Перник Вяра Церовска, която представи приоритетите в своята програма за управление на община Перник в следващите 4 години. „Успяхме да запазим духа на Кладница. Ще продължаваме да работим за това. Поели сме ангажимент и ще изградим нова спортна площадка в двора на ОУ „Св. Климент Охридски“. Наша основна задача ще бъде да работим за чистотата и своевременното извозване. Ще работим за развитието на инфраструктурата, асфалтираме улици и тротоари“, каза още кандидатът на политическа партия ГЕРБ. Тя беше придружена от народния представител д-р Александър Александров, областния управител Ирена Соколова и кандидати за общински съветници от политическа партия ГЕРБ.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!