BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВиК спря водата на втори пернишки квартал, ползвал вода на аванта

ВиК Перник спря кранчето на още един ромски квартал в Перник – „Куциян“. Днес жителите на квартала останаха без вода, а причината е незаконни отклонения. 

От незаконното отклонение са се ползвали 60 домакинства. Водоснабдителното дружество на Перник предложило на семействата да станат законни абонати на ВиК и да плащат сметките си както всички жилища в града. Чакали ги половин година да се присъединят легално към водопреносната мрежа в Перник.

След това обаче се оказало, че от 60, само три домакинства са си подали документите за ползване на вода. Именно затова днес, в присъствието на полиция от ВиК са спрели водата на авантаджиите.

Припомняме, че подобна е историята с жителите на пернишкия квартал „Васил Левски“. Само преди месец те бяха предупредени, че незаконното ползвне на вода ще бъде спряно. За месец от 60 семейства, 10 вече са си подали документи за присъединяване към водната мрежа на града.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!