BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Водата тръгва към Перник!

„Голямата авария на пречиствателната станция при язовир „Студена“ е оправена и водата е пусната към перничани“, съобщи в полунощ от мястото на събитието пред ZaPernik.com младия областен управител на Перник Емил Костадинов.

За щастие на перничани, голямата авария не успя да остави града дори нощ без вода.  А положението към 18 часа изглеждаше тежко. Дори от водното дружество „ВиК“ предупредиха перничани да се презапасим с вода.

Аварийни екипи веднага бяха насочени в посока язовир „Студена“, където пречиствателната станция аварира. На място е областния управител на Перник Емил Костадинов.

Очакваме, утре сутрин, когато повечето перничани се будят и отварят ZaPernik.com, четейки тази статия, водата вече да е в чешмите на перничани. Изключение ще правят живущите от центъра, за които обявихме, че ще има планов ремонт на Клон 1. Там ремонта се очаква да приключи в края на деня.

Припомняме, че помпената станция при язовир „Студена“ се поправя в момента с пари на правителството, след водната криза от началото на годината.

Водният цикъл на града ще бъде догодина. Там ще бъдат сменени оставащите несменени големи водни съоръжения. В момента върви подмяната на големите тръби на града от където изтичаше водата.

Да се надяваме, че след година вече поне няколко десетилетия Перник няма да има големи проблеми с водата.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!