BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гореща визита на Цветан Цветанов в Перник – ПЪЛНИ ПОДРОБНОСТИ!

Както „За Перник“ писа по-рано,лидерът на новата партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов бе снощи в град Перник и се срещна със своите хора в Перник. Сайтът ZaPernik.com извади акценти от изказването на Цветанов от срещата, която бе проведена в пернишкия хотел „Елит“.

Ето какво каза Цветанов в Перник:

Цветан Цветанов: Перник бе града с лошо управление

Перник бе града с много лошо управление от предишната общинска власт, особено на финала, когато Перник остана без вода. Слабото координиране на действията между българските институции, местна и изпълнителна власт стигна до тази абсолютно неприемлива за демократичната общност и перничани ситуация, която бе наложена с водната криза.

Това, което прави днес кмета на Перник и с подкрепата на държавата е, че успя да се излезе от тази критична зона, в която града беше само допреди броени месеци.

Цветан Цветанов за пандемията

Цветан Цветанов смята, че единственото, което сме информирани по отношение със справянето на пандемията от коронавируса е, че се харчат много пари. Без ефективност, гледайки смъртността в Европа и тази в България.

Държавата няма адекватна политика срещу коронавируса. Пропуснатите са 8 месеца от началото на пандемията. Нямаше план за действие от страна на държавата и българските инстутиции. Самият факт, че в болница Пирогов се обявява всеки ден колко от етажите са станали Ковид отделения означава, че всички тези отделения не работят и се отказват планови операции на болните. Това е абсурдно.

Цветан Цветанов за енергетиката и Турски поток

Всички сме свидетели на мръсния въздух, който дишат перничани, но когато говорим за енергийни проекти и за Турски поток, ние знаем, че правителството направи инвестиция за нещо, което е голям риск в бъдещето. Турски поток е тръба, която преминава само транзитно, без да има нито едно разклонение за страната. Това означава, че държавата инвестира 3 милиарда лева до момента, ще ги плащаме, без да имаме възвръщаемост на тези средства.

Цветан Цветанов за перничани в Чикаго

Когато сме в Перник трябва да направим всичко възможно да стигнем и до перничани, които са в чужбина, а немалка част в Чикаго. За мен е чест, че в партията е Павел Войнев от Чикаго, който е близо 20 години там, развива успешен бизнес, но той има много приятели от Перник и заедно участват в инициативи за българската духовност и спорт.

Цветан Цветанов представи Виктор Серафимов от Пловдив

Казвам се Виктор Серафимов и съм сравнително млад човек, който е завършил юридическото си образование в България. После специализирах в Обединеното кралство. Знам, че има много млади хора, завършили в чужбина и могат да дадат своя принос в България.

Самият съм от Пловдив. Много мои приятели, живеят в Пловдив, но пътуват всеки ден до София. Имам мои близки приятели от Перник, които всеки ден пътуват до София. И двата града имат сходни проблеми. Крайно време е регионите да получат своето развитие. Перник е близо до София и затова той е недогледан. Проблемът с водата е един от проблемите на Перник. Въздухът е друг такъв. Готов съм да изслушам всеки един от вас, за да разбера какви са реалните проблеми, за да помогна.

Перничани попитаха Цветан Цветанов дали наистина може да има промяна, а не подмяна като вземе властта. Друг перничанин каза, че 10 години търси партия вдясно за която да гласува, защото ГЕРБ му е лява, а Демократична България – зелена. Ето отговорът на Цветан Цветанов:

Когато предприемам действия в дадена посока, винаги ги обмислям. Когато излязох от активната политика създадох Евроатлантически център за сигурност, за да може да се дават ясните посоки и принципите в политиката и държавата, като цяло. Това, което направихме в Евроатлантическия център за сигурност е да отворим опция за платформа за нов политически проект. В България са много хората, които искат да има център-дясно формация. Това, което съм успял да отстоявам е да не се отклонявам от евро-атлантическия си път.

Блокирах някои от безобразията, които можеха да се случат. Тук мога да кажа за АЕЦ Белене. В първия мандат на ГЕРБ той беше спрян. Но в последния мандат, АЕЦ Белене е приоритет.

Това, което съм правил като десен политик в първия управленски мандат е да бъдат върнати в архива досиетата на Държавна сигурност.

Днес всеки смята, че колкото повече изхарчиш – толкова повече мерки си взел срещу коронавируса, а по този начин бизнеса закъсва и по никакъв начин не се мисли в дългосрочен план, защото тази задлъжнялост в държавата, някой трябва да я плаща. Сегашното правителство цели поговорката: След нас е потоп! Не е нормално всяка една болница да отделя отделения за Ковид-19. Така се блокира всяка една дейност на болниците, които са освен това търговски дружества.

Нашата партия няма да бъде лидерска. Когато има повече обсъждане, може да се вземе правилното решение. Дори в момента никой не слуша медицинския щаб, всеки чака какво ще каже премиера. Сутринта ако кажат, че ще сме с маски, следобед вече сме без маски.

Прочетете също отговорът към Цветан Цветанов от новия лидер на партия ГЕРБ Перник Денислав Захариев тук.

Още информация за посещението на Цветан Цветанов в Перник от тук.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!