BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гореща тема: До дни пускат моста над пазара, вече ремонтиран!

Какво става с ремонта на моста над пазара, питаме общинския съветник от ГЕРБ Денислав Захариев, който следи темата.

– Господин Захариев, като общински съветник следите ли какво става с ремонта на моста над пазара?

До дни надлезът „Иван Вазов“ отново ще бъде отворен за движение. Реконструкцията на съоръжението, което е строено преди повече от 30 години и до този момент не е ремонтирано. След повече от три десетилетия експлоатация се появиха конструктивни дефекти в конструкцията на моста.

– Нека пак Ви попитаме, защо от ГЕРБ не ремонтирахте този мост, когато бяхте на власт миналия мандат?

По време на предишния кметски екип беше избран изпълнител за подготовка на проекта, впоследствие успешно защитен пред правителството. Започнатото беше продължено в настоящия мандат.

Както виждате тежката работа бе свършена точно през предишния мандат. Да, нормално е вие и перничани да виждате асфалта, финалната кулминация, когато едно съоръжение е готово, но има много работа, която е проектантска, административна, финансова, логистична. Този мост знаете минава над влаковата релса, има специфични особености. Колкото и всички да искаме да се случват бързо нещата, понякога е нужно технологично време.

– Ще има ли зона за пешеходци, които да преминават през ремонтирания мост?

След ремонта на самото съоръжение е възобновена и пешеходната зона. Надлезът е едно от основните пътни съоръжения в града и поема значителна част от пътникопотока. Помислено е за тях. Мисля, че пешеходците ще са доволни.

– Колко ще ни струва ремонта на моста?

С постановление на Министерски съвет от 25 април 2019 г. бяха отпуснати 600 хил. лв за ремонт и реконструкция на пътния надлез.

Това стана възможно с усилията на два кметски екипа и най-вече със средства на държавата и личната ангажираност на премиера Бойко Борисов.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!