BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двамата братя, нападнали и ограбили баба от пернишко, остават в ареста

По искане на Районна прокуратура – Перник, съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо братята Т.Л. и П.Л., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.  Това съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че на 01.08.2020 г. обвиняемите нападнали и заплашили осемдесет и две годишна жена в къщата й в с. Чуковец, община Радомир. Грабителите отнели от пострадалата парична сума в размер на 2000 лева и мобилен телефон.

От МВР Перник направиха цяла пресконференция по случая, съвместно с прокурори и разследващи. Обикновено подобни битови престъпления са сводка в ежедневния полицейски бюлетин, а пресконференции се свикваха за тежки криминални престъпления , свързани със убийства, наркотици или залавяне на големи престъпници.

На пресконференцията стана ясно, че жената е била вързана преди да бъде ограбена. Първоначално бе споменато, че жената е и бита, но малко по-късно прокурорите отрекоха това да е така. Двата братя са от София по регистрация.

За извършено от тях престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години. Разследването продължава.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!