BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Директорът на полицията в Перник комисар Попов към полицаите: Възхищавам ви се

8 ноември – Ден на българската полиция

На 8 ноември, Архангеловден, българската полиция отбелязва своя празник. За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден – 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. църковният празник св. Архангел Михаил е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба „Полиция“ на МВР.

            Директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Димитър Попов с поздравителен адрес към полицаите по случай празника.

               УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

           От името на ръководството на ОДМВР – Перник и лично от мое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември! Денят на Св. Архангел Михаил олицетворява битката на силите на доброто за постигане на ред, законност и справедливост.  

           В дните, изпълнени с трудности и рискови ситуации се възхищавам на високия професионализъм, всеотдайност и себеотрицание, с които изпълнявате служебните си задължения.

С цялото си уважение, признание и яснота за усилията, които полагате в тежкото си ежедневие, Ви приветствам  за достойния избор да служите на гражданите на Р. България.

Желая на Вас и семействата Ви здраве, късмет, удовлетвореност от постигнатото и много бъдещи успехи! 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!