BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Единственият разкрит нарушител в парка на Трънското ждрело е … пръчът, който счупи прозореца на информационния център

От 2017 година насам, когато пръч се блъсна във вратата на Информационния център, друг нарушител не е бил заснет от охранителните камери на парка на Ждрелото на река Ерма. Хвърляне на боклук, счупени съоръжения и повредени барбекюта не са оставили следа при видеонаблюдението, защото обикновено се случват нощем, там няма осветление и не се вижда нищо на камерите.

Обяснението за затрудненията при установяването на нарушителите беше съобщено от кмета на Община Трън Цветислава Цветкова. „Обмисляли сме, ако има отворени места по временната заетост, може и да назначим някой човек да стои там, да пази“, уточни градоначалникът пред zapadno.com.

Тя разказа, че в близкия до парка мотел, който не функционира от години, има жива охрана и през нощта, но това не може да помогне на парка, защото разстоянието е твърде голямо и охраната не може да види нищо от случващото се до Ждрелото на река Ерма.

По този повод Цветислава Цветкова разкри подробности около случая с крана на чешмата в парка, за който zapernik.com писа. След като преди няколко седмици отговорникът за Информационния център съобщи във Фейсбук, че кранът е бил откраднат, последва естествено възмущение на стотици хора за посегателството върху общинската собственост. По-късно същият отговорник призна, че със закъснение е разбрала, че кранът не е бил откраднат, а подменен от друг служител на Общината.

Кметът сложи край на въпросителните с уточнението: „Не е откраднат, а беше подменен, защото се е спукал през зимата.“.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!