BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЖЕЛЕЗНИ! Три перничанки станаха категорични шампионки по бокс, четвърта дебютира с бронз!

Страхотен успех записа Перник в Държавното първенство по бокс за жени и девойки, провело се в град Русе. Три пернишки боксьорки станаха безапелационни шампиони, а четвърта дебютира за първи път на арената с бронзов медал. 

Момичетата, които донесоха медали за Перник са от два пернишки клуба – „Ладимекс“ и „Миньор“.

Жана Огнянова и Ния Георгиева – ученички от Спортно училище „Олимпиец“ –  са възпитанички на треньорите Манол Иванов и Аделина Йорданова от клуб „Ладимекс“.

Жана Огнянова в категория до 51 килограма, която за пореден път стъпи на най-високото стъпало на стълбичката на победителите не даде нито един съдийски глас на противничките си и завърши всички срещи с по 3:0 в нейна полза. На финала тя бе категорично по-добра от противничаката си от ЦСКА. Жана беше определена и за най-техничен състезател на първенството.

Ния Снегина Герогиева в категория до 75 килограма стана за първи път шампионка на страната, като отказа на финала още в първи рунд противничката си от „Олимпия“ – Разград.

Далия Райчева е добре позната с постиженията си при девойките от клуб „Миньор“ с ръководител Емил Райков.

Далия Райчева в категория 64 килограма записа победа на полуфиналите срещу съперничката си от Лаута – Пловдив още в първия рунд. След това отново в първи рунд Далия успя да победи съперничката си от ЦСКА с отказване. 

Другата възпитаничка на „Миньор“ Еми Емилова успя да се пребори за бронзов медал, като това е дебют за младата боксьорка.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!