BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна акция против използването на мобилни телефони от шофьоритe

сн. monitor.bg
сн. monitor.bg

Oт днес до 22 септември ще има засилен контрол относно използването на мобилни телефони по време на шофиране. Акцията се провежда както у нас, така и във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.

Целта на операцията е да се припомнят фаталните последствия от незаконосъобразното използване на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства. Устройствата водят до отвличане на вниманието на шофьорите, което може да доведе до предизвикването на пътнотранспортно произшествие.
Според Закона за движение по пътищата е забранено използването на мобилни телефони по време на движение, освен ако то не се установява чрез хендсфрии устройство. Санкцията за подобно нарушение, предвидено от закона, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.
Миналият месец бе проведена друга акция на TISPOL, свързана със скоростта на пътя. На нея бяха установени 44 539 нарушения за шофиране с превишена скорост./monitor.bg

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!