BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо да приемаме протеини под формата на хранителна добавка?

В днешни дни ходеното на фитнес стана много модерно. Не е задължително да си състезател по културизъм, за да ходиш на фитнес. Напротив, всеки който иска да изглежда добре, да се чувства добре, може да спортува. Една част от хората ходят на фитнес с цел покачване на мускулна маса, други имат за цел да свалят малко килограми и излишни мазнини, трети пък спортуват за тонус и здраве. Независимо каква ви е целта, приемът на някои хранителни добавки е препоръчителен.

Една от най-важните хранителни добавки, е протеинът. Без значение каква ви е целта, вие се нуждаете от протеин. Много хора не могат да си набавят необходимото количество протеини с храната и затова е задължително да приемат протеин като хранителна добавка.

Тук е момента да отбележим, не е задължително да ходите на фитнес, за да приемате протеини. Протеин може да приема всеки един човек, без значение дали спортува или не. Точно поради тази причина има и много видове протеини, за да може да отговорят на нуждите на всеки един човек.

Протеини за покачване на мускулна маса

Ако искате да качите килограми и по-специално чиста мускулна маса, вие се нуждаете от адекватно количество протеин. Ако не успявате да си го набавяте с храната, вие трябва да го приемате като хранителна добавка. Освен това, протеинът като хранителна добавки се усвоява много по-бързо, подобрява протеиновия синтез, което води до покачване на чиста мускулна маса. Точно поради тази причина е най-добре да го консумирате веднага след тренировка, за да подобри възстановяването и да стимулира нов мускулен растеж.

Протеини за отслабване или за релеф

Ако целта ви е да свалите малко мазнини и същевременно да запазите мускулната маса, което е много важно, е хубаво да приемате протеини. Приемът на протеини забързва метаболизма, предпазва мускулите от разпад, потиска апетита и желанието за сладко. Всичко тези функции на протеина са много важни и помагат много при отслабването.

Изберете протеин, който е изолат или хидролизат. Те се отличават с това, че се усвояват много бързо, съдържат малко калории, с ниско съдържание на мазнини, въглехидрати и захари. Освен това, повечето протеини за отслабване като изолатите и хидролизатите са без глутен, лактоза и аспартам. Приемайте ги след тренировка и/или сутрин със закуската за оптимален ефект.

Протеини за жени

Както знаете, всички жени искат да изглеждат добре. За тази цел те се опитват да се хранят здравословно, да спортуват и да пият хранителни добавки. Протеинът за жени съдържа освен висококачествен протеин, но и комплексни въглехидрати, фибри, важни витамини и минерали. Освен това, протеините за жени са обогатени със съставки, стимулиращи метаболизма и изгарянето на мазнините, като зелен чай, л-карнитин, гуарана, гарсиния камбоджа, инозитол и много други. Най-често този протеин се приема като заместител на едно хранене или между основните хранения.

Протеини за бременни жени

Много често когато една жена забременее, намалява приема на белтъчини, идващи по-специално от месо. В следствие на това, нивото им на белтък намалява и лекарите им препоръчват прием на протеин като хранителна добавка. Изберете протеини, които е хидролизиран, като хидролизирано мляко за бебета. Хидролизираният протеин се усвояват много по-бързо и качествено, изчистен е от всякакви примеси, с минимално количество мазнини, въглехидрати и захари, клонящи към нула.

От колко протеини се нуждаем?

На много места споменахме, че трябва да приемате адекватно количество протеини всеки ден. А знаете ли какво е то? За всеки е различно. Количеството протеин на дневна база, зависи от много фактори. Най-важните са пол, години, активност, килограми, активно телесно тегло, цел и др.

Може за определен период от живота ви да ограничите приема на въглехидрати и мазнини, но без протеин живота на хората е немислим. Затова ако не се храните редовно и нездравословно или пък не успявате да си набавяне необходимото количество протеин чрез храната, вземете си протеин като хранителна добавка.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!