BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Земеделски производител дава неверни сведения, за да получи европейско финансиране

temida

Окръжната прокуратура в Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С. А. за извършено от него престъпление по чл. 248а, ал. 5, вр. ал. 3, вр. с ал. 2, вр. с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от столичната Апелативна  прокуратура.

Обвиняемият С. А. е земеделски производител, който обработва земи в района на гр. Батановци и околните села. За целта той наемал земеделски земи, като сключвал договорите от името на управляваната от него фирма „С.Л.“ ЕООД. През 2016 г. обвиняемият наел нива с площ от 0,29 ха в местноста „Делниче“. Наемодателят бил Ц.М. (собственик). Впоследствие договорните отношения били продължени с наследниците му – Б.Ц.

След многократни обаждания и невъзможност да се срещне със С.А., както и поради неспазване на обещанията от негова страна, Ц. направила справка в Общинска служба „Земеделие“ в гр. Перник. Жената разбрала, че са представени два идентични договора, подписани от обвиняемия А. – за 2017 г. и 2018 г., но като страна по договора не били вписани наследниците, а починалият им баща Ц.М.

Б.Ц. подала жалба в прокуратурата. В хода на разследването е било установено, че на 24.05.2017 г. и на 12.05.2018 г. в гр. Перник, в качеството си на управител на „С.Л.“ EООД, в подадените общи заявления за подпомагане за 2017 г. и 2018 г., ведно с приложените таблици за използвани парцели, депозирани от името на дружеството пред ОС „Земеделие“, обвиняемият С.А. представил неверни сведения относно правното основание за ползване на земя в местността „Делниче“. С действията си той целял да получи средства от фондове, принадлежащи на ЕС, като средствата, получени по Схемата за единно плащане на площ и за двете кампании са съответно 20 636,68 лева за 2017 г. и 21 452,61 лева за 2018 г.

Предстои наказателното производство срещу А. да продължи в съда.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!