BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Злата свекърва от „Пътят на честта” лежала обезобразена в инвалидна количка, колежка краде мъжа й

galya-alexandrova
Актрисата Галя Александрова, която се превъплъщава в ролята на злата и властна свекърва Бонка в новия български сериал „Пътят на честта”, е била на границата между живота и смъртта. На 14 септември 1995 г., навръх Кръстовден, тя преживява тежка катастрофа, в която едва оцелява.

„Едно пътуване с приятели. Лош път. Мъгла. Цистерна влиза срещу нас в насрещното движение. И… челен удар. Божият кръст ме запази жива. Тогава точно бързах за среща със Стоянка Мутафова. Никой не вярваше – и близките ми, и лекарите, че ще мога да се възстановя. Бях година и половина в инвалидна количка. Обезобразена, с 22 шева на главата. Два месеца на екстензия. После раздвижвания. Но любовта ми към театъра, личната ми дисциплина, оптимизмът ми бяха причаната да се върна и пак да играя. И когато д-р Братоев и покойният вече голям ортопед проф. Пройчев дойдоха да ме гледат в театъра в една постановка, след като стъпих на сцената след  тази катастрофа, буквално не вярваха на очите си, че такова чудо може да стане с мен”, спомня си актрисата.

Точно преди 10 години актрисата нашумява като тъщата на Супер Любо от небезизвестната телевизионна реклама на БТК. Където и да отидела из страната, хората я разпознавали и я спирали, за да я питат: „Извинявайте, вие ли сте тъщата на Супер Любо”?

Макар че има зад гърба си куп роли в 7 театъра в страната, многобройни участия в киното и телевизионни постановки, Галя преживява поредица от сривове. Нейна колежка се вмъква в личния й живот и отмъква половинката й, който също е актьор. Тя трудно преживява раздялата. Точно когато била в апогея си като актриса, докато играела на сцената на старозагорския театър, в продължение на 5 години спряла да получава роли. Ръководството ги давало за младите таланти, които отивали на разпределение от НАТФИЗ. За да оцелява без пари, Галя се преквалифицирала в дистрибутор и разнасяла стока от врата на врата. „С каквото и да се занимава, ще съм успешна”, категорична е актрисата. След дълго изгнание от сцената, тя се завръща на бял кон като изпълнителка на главната роля на свекървата Костанда в комедията по Антон Страшимиров „Свекърва”. пише Уикенд.

През юни се явила на кастинг за роля в „Пътят на честта” и веднага била избрана за една от главните роли – тази на свекървата на главната героиня Кера. Снимките започнали в началото на юли и Галя пропуснала лятната си отпуска. Сценарият на първите 54 епизода показва сблъсъка на различните поколения и борбата за оцеляване на овдовялата Кера в големия и непознат град. Историята започва с бягството на актрисата Силвия Петкова, а след това зрителят се зъвръща към причината за нейното решение. Именно злата свекърва Бонка се оказва причина за бягството на Кера. След смъртта на сина й Оги, Бонка се опитва да й отнеме детето на снаха си и Кера бяга заедно с него. „В живота не съм зла свекърва, а добра тъща”, казва за себе си Галя Александрова./hotarena.net

 

 

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!