BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извънредно: Директори и учители решават днес дали да продължат да учат присъствено в Пернишко

Директорите на училища и техните учители в Пернишко ще трябва да решат днес как биха желали да продължат учебния процес  – пръсъствено или дистанционно, на база личните наблюдения и сили към момента. В рамките на деня, всички директори трябва да предадат позицията си на областния управител на Перник Емил Костадинов, който да вземе решение в рамките на тази седмицата, научи zaPernik.com.

Събирам мнението на всички директори и учители и решението ще бъде съобразно с това, което те казват. Няма да се бавим. Ще действаме бързо и съобразно с обстановката в Перник„, каза Емил Костадинов пред zaPernik.com.

Очаквайте новини скоро по темата„, каза областния управител на Перник.

Министърът на образованието Красимир Вълчев подчерта, че всяка област е специфична и трябва да се приложи динамичен, локален и диференциран подход за продължаване на обучението в оставащите 6 седмици до Коледната ваканция.

Не може да затворим напълно училищата, нито все едни и същи ученици да са в процес на електронно обучение“, категоричен бе министърът.

Препоръката му към областните щабове бе по всякакъв начин да избягват неприсъствено обучение на учениците от начален етап; да се прилага диференциран подход било по общини, било по отделни училища.

Очаквайте подробности в ZaPernik.com!

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!