BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ирена Соколова: Днешният празник е тачен като най-високия връх на духа и на жаждата за знания

Irena Sokolova
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ, УЧИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОТ
ОБЛАСТ ПЕРНИК
П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
Поздравявам всички Вас в този специален Първи ден на учебната 2019/2020 година!
Днешният празник, пренесен и съчетан с традицията, съхранен дълбоко в сърцето на българина, отдавна е издигнат на пиедестал и тачен като най-високия връх на духа, на жаждата за знание, на желанието да се приближиш до света.
Всяка година, на тази любима за всички нас дата, българските училища отварят вратите си за един непознат и необятен свят на наука и експерименти, за прекрасни инициативи и начинания, за задаването на много любопитни въпроси и търсенето на ключовете към тяхното разгадаване!
СКЪПИ УЧЕНИЦИ, гребете с пълни шепи от възможностите, които ще Ви се предоставят докато се обучавате, за да създадете най-добрата и стабилна основа за онова, което животът ще ви предложи! Както е казал Луций Сенека – „Не за училището – за живота да се учим!“.
На първокласниците, които най-много се вълнуват днес, желая да запазят този трепет към храма на науката през целия си живот и да са все така любознателни и неподправени!
СКЪПИ УЧИТЕЛИ, продължете своята високо хуманна мисия и с всеотдайност възпитавайте личности – устремени и мотивирани, любопитни и отговорни, смели и добродетелни. Подтиквайте ги да мислят осъзнато и да търсят верните уроци, които често не са написани в учебниците, а в живота около тях и ситуациите, с които ще се сблъскват в бъдеще време.
СКЪПИ ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ, на Вас пожелавам да вярвате в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за сбъдването на всяка мечта!
С гордост отстоявайте традициите и престижа на българското образование! Предайте натрупания си опит и се реализирайте в страната ни като добри специалисти!
ЧЕСТИТ ДА Е ПРАЗНИКЪТ НА ВСИЧКИ В СФЕРАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО!
УСПЕШНА УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА!
ИРЕНА СОКОЛОВА
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР ПЕРНИК

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!