BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как неадекватното „ВиК“ остави блокове в центъра на Перник без вода?

Голям скандал тресе центъра на град Перник. Няколко блока в най-централната част на града, около ул. Търговска и улица Отец Паисий са оставени без вода вече втори ден, научи „За Перник“.

Проучване на сайта установи, че причината за това е неадекватното поведение на водното дружество, което е пропуснало да върже отклонение за водата.

Държавното „ВиК“ лъже, че в района има авария, но истината се оказва съвсем друга.

Фирма „Райкомерс“, която прокопава града и слага новата тръба за вода съгласуват с „ВиК“ къде трябва да бъдат вързани отклоненията за блоковете, на които се подменя водопровода.

Само, че разклонение при първия блок до Руското училище в центъра на Перник остава без вода, защото „ВиК“ смятало, че блока бил вързан от едно място, а то се оказало, че когато пуснали водата – не било така.

И сега „ВиК“ не знае как да се върже блока и пуска слуха, че има авария, причинена от фирмата, която копае водопровода, за да спечели технологично време.

В същото време от „Райкомерс“, въпреки, че сипят лъжи по тях, решават да помогнат, като с подземни камери в момента търсят разклонението за блоковете без вода, за да бъде заустени и те.

В това време, хората са без вода.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!