BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кирил Добрев пръска 67 бона за школо на дъщеря си

kiril-dobrev-%d0%b5%d0%bc%d0%b0

Кирил Добрев е амбициозен баща и не щади средства за образованието на наследниците си. Дъщерята на зам.-шефа на БСП от тази година е осмокласничка, но не в редово държавно училище, а в частния Американски колеж в София.

Справка с „ценоразписа“, публикуван на официалния интернет сайт на школото, показва, че годишната такса за ученик там възлиза на 6700 евро. За 5-те години, които щерката на Добрев ще изкара зад чиновете на престижното училище, той ще похарчи внушителните 67 хиляди лева, ако междувременно сумите не се покачат. Дали бесепарят е почерпил в централата на червените за успеха на щерка си, колегите му не издават. „Всичко хубаво, но защо с Корнелия не си пратиха децата да учат руски, а ги образоват по американски стандарт“, шушукали помежду си негови съпартийци.

Социалистът изключително държал на отличния успех на щерка си, а през годините неведнъж е показвал в личния си фейсбук профил снимки на бележника ѝ, осеян от горе до долу с шестици. Добрев се отплащал подобаващо за старанието, като угаждал на наследничката си със скъпи подаръци. Досущ като него, тя също е увлечена по модните тенденции и световните марки, а в гардероба си има обувки за по 2 хиляди лева чифта. Не по-различно стоят нещата и с по-големия ѝ брат Николай. През лятото пък той завърши престижен бизнес университет в Лондон и вече има диплома в специалността „Инвестиции и финансов риск“.

За 3-годишното му обучение на Острова баща му се бръкнал 120 хиляди лева само за солените семестриални такси. В тази сума не влизат личните разходи за квартира и джобните пари, които родителите му са му давали, за да не му липсва нищо. Зам.-шефът на БСП обаче има едно основно изискване към децата си – когато завършат и понатрупат опит в чужбина, задължително да се върнат да градят кариери у нас. За разлика от него, Корнелия Нинова не настоявала синът ѝ Рафаел да се прибере от САЩ, където той е финансов анализатор в една от най-богатите банки в света./retro.bg

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!