BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кой трови дни наред хората от кв. Църква? РИОСВ-София започна проверки на всички стопански сгради в района

Лаборатория на изпълнителна агенция по околна среда е измерила на място показателите на атмосферния въздух на територията на пернишкия квартал „Църква“.

От РИОСВ – София  са събощили, че ще извършат поредица от проверки на всички стопански обекти в района на квартал „Църква“ с цел установяване източника на миризми, информира Кракра тв.

На 3-ти септември, след подадени множество сигнали на зеления телефон, Община Перник веднага е разпоредила проверка, сезирани са всички институци, поканени са и хората, подали сигнала, но те отказали да присъстват на проверката.

Инспекцита е направила обход в района на 16-то ОУ, на улиците „Димитър Благоев“ и „Кралевски път“ в кв. Църква, където по сигналите на граждани е усетена най-силно неприятната миризма.  В деня на проверката не са установени източници на горивни процеси и опасни емисии.
На следващия ден, 4-ти септември е получен нов сигнал. Експерти извършват незабавна проверка на площадката на завод „Стомана Индъстри“. Там се установява експлоатация на електродъговата пещ в електростоманодобивен цех, скрапобаза и шредерна инсталация.Инспекторите не установяват изпускане на вредни вещества във въздуха в момента на проверката. Не са установени горивни процеси, нито следи от такива.
Това обаче не е краят. От РИОСВ започват проверки на всички стопански обекти в района на квартал Църква в търсене на източника на замърсяване.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!